среда, 21 февраля 2018 г.

Թթվածնի ֆիզիկական և քիմիական հատկությունները

Ֆիզիկական հատկություններ Սովորական պայմաններում գազ է, հոտ չունի,անգույն է, համ չունի, եռում է -183 °C ջերմաստիճանում, գոլորշիանում է -219°C ջերմաստիճանում,հեղուկ և պինդ վիճակում երկնագույն է,հեղուկ վիճակում դեպի մագնիսն է ձգվում Քիմիական հատկություններ Թթվածինն ազատ վիճակում քիմիապես ակտիվ պարզ նյութերից է ու հեշտությամբ փոխազդում է մեծ թվով պարզ և բարդ նյութերի հետ։ Թթվածնի փոխազդեցությունը ոչ մետաղների հետ. Թթվածնի հետ անմիջականորեն փոխազդում են գրեթե բոլոր ոչ մետաղները՝ ֆտորից (F2), քլորից (Cl2), բրոմից (Br2) և յոդից (J2) բացի։ Փոխազդում է ածխի հե Կարևոր է նշել, որ թթվածնի պակասի դեպքում ածխի այրումից առաջանում է խիստ վտանգավոր գազ՝ ածխածնի (II) օքսիդ (CO՝ շմոլ գազ). Սենյակային ջերմաստիճանում ծծումբը նույնիսկ մաքուր թթվածնում չի փոփոխվում, բայց օդում տաքացնելիս այրվում է թույլ երկնագույն բոցով։ Փոխազդում է ֆոսֆորի հետ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий